Suami aku kaki kikis dan panas baran. Pernah kantol curi duit aku RM 20k.


  - 13 Aug 17
  351 : 1
Loading...

 

Salam admin & krt fans semua..sy nak minta pendapat tentang kisah sy. Sy dh kawin..sy ada buat loan bank utk byr study & beli laptop baru sbb yg lama zmn degree & diploma dh kong..sy dpt beli dah laptop..lepastu sy tambah lgi loan dlm 20k utk yuran sambung bljar lgi..sy kata, nanti lah dh dekat tarikh nk byr yuran baru lah pegi ambil duit byr sekali harung..

 

loneliness

 

sampai lah tarikh kena bayar, sy pgi la atm nk kluarkan duit..tiba2 dia tulis baki rm22+ eh sy dh pelik..mna 20k sy..takkan tak masuk lagi, lama dah kott..sy pun pergi bank minta statement..sy bgtaw la sy tmbh 20k dari loan asal semua, staff bank ajak pgi dkt screen utk login online banking & tengok transaksi..

dh tgk dia ckp, ini semua bnyk kluarkn dkt atm di sekian2 tempat, cik ada bagi kad bank pd org lain ke? Staff tu kata diorg bleh access tgk gmbaq org yg withdraw duit tu tpi kena ada report polis..masa tu rasa mcm nak je pegi balai tpi fikir aib suami plak kan..

Sy mcm..pernah skali je dlu msa pntang minta suami kluarkan duit dlm 200 cmtu..tpi takda dah lepastu..balik dari bank sy menangis dlm kereta..tersedu2 sy..ee masa menaip ni pun teringat sedih smpai sy pun nangis balik..suami ada je kt sebelah dia langsung tak ckp apa, buat tak taw je..

masyaallah lagi la bertambah sedih sy..hati sy betul2 hancur masa tu..kad bank sama jadi sy xtaw bila dia tukar dgn kad sy..kecewa, marah, sedih..dgn stress lg mcm mna nk byar yuran..ya tuhann..sudahnya 5 hari sy tak ckp dgn dia & dia buat tak taw je..

dia maki sy sialan kt socmed & juga doakan sy mati min..ada jugak perkataan pu***** dan lain2..tapi sy tetap masak & urus anak mcm biasa..sy menangis tersedu-sedu atas sejadah & baca quran pun dia dengar je tapi still buat tak tahu..ya allah remuknya hati sy..dh nk hampir seminggu sy berdiam, sy pegi print psl hukum curi duit isteri lepastu buat surat pengakuan yg dia berhutang dgn sy & akn byar..

sy berdiam pun dia tak peduli jadi sy perli2 dia sambil ckp dgn anak “nnti bila besar jgn jdi mcm org tu ya, mencuri lepastu susahkan bini” sy perli dan perli sampai satu tahap dia tak tahan lepastu dia plak mengamuk, terus sy ambil surat tu suruh sign..dia sign lepastu lempar kt sy..

lepastu dia plak merajuk..pulak..siapa yg salah ni..tpi masa tu awal2 kawin so syg lg, sy la pegi pujuk dia..dia kata nk byr hutang along..ok takpa lah dia pun minta maaf dh..yuran masih xdpt byr so sy tambah lgi loan 10k..haha

sy check online sy tgk baki tgl dlm 4k cmtu..tak terkejut sy? Cepat2 sy transfer masuk bank sy yg lain..dlm hati ni retak lagi seribu..ya tuhan..dia buat lagi..entah bila lgi dia ambil kad sy lagi..sy mengamuk depan dia sy ambik kad tu sy patahkan..

sedih sy min..kecewa sgt2..sampai sy tanya dia, dia kawin dgn sy sbb apa ni? Sbb nk duit ke..sy betul2 sedih kak, abg semua..sanggup tipu sy, curi duit sy lgsung tak ingat yg sy kena byr yuran..lgsung tak tinggal sikit punn..

baki tu masih tak cukup last2 sy minta pinjam kwn2..alhamdulillah sy dikurniakan kwn2 yg baik hati..semoga tuhan murahkan rezeki kwn2 sy..

Fast forward, suami nk join bisnes dgn kwn dia, nk cari duit modal, dia minta sy dgn janji akn byr bulan2 rm120..skrg dh thn 2017, bisnes dh stop, rm120 utk satu bulan lgsg tak bayar lg..fast forward lg..dia minta sy bayarkan hutang along lagi sebab tak mampu dh bayar bunga bulan2..

dia buat janji, kalau sy bayarkan dia nak stop rokok..pada sy, ok berbaloi lah tu..sy pun byrkan hampir 5k..hidup kami pun aman bahagia..tapi biasa lah..hujan tak sampai ke tengahari kan..

dia kantoi merokok lepak2 dgn kwn2 dia..sy marah lah sbb dia dh janji min..klo tak mampu buat jgn la janji..sekali lagi remuk hati sy min..menangis sy sebab kecewa org yg kita syg tipu kita hidup2..

kenapa berjanji kalau tak tepati? Dia pujuk sy & janji lg tak buat…….dan dah boleh agak, dia buat lagi..kali ni sy betul2 geram..seminggu sy tak ckp dgn dia..sy dh penat menangis..sy buat xtau ja..sy siap suruh keluar dari rumah sbb sy yg bayar, kunci kereta sy ambil sbb sy juga yg bayar..mmg sy buat tak tahu..dia ada dtg pujuk mcm biasa lah sy buat muka selamba je..biarkan..

berapa kali nak remuk kan hati sy..sy dh ckp jgn janji..sy ada chat minta cerai, marah2 semua, ungkit yg dia tak pernah nak kenang budi sy, sy yg dia susahkan..dia tau nak mkn sedap nak rumah ada itu ini..hampir semua sy yg beli sy yg bayar..sy ckp la, klo dia tak buat hal, takde nk buat janji tapi dicapati, buat baik je elok2 sy takda pun ungkit..

ini tak..lepastu dia chat laa malas nak layan, bila depan2 kt rumah takde plak cakap apa2, mcm patung katanya..dh sy ni klo dh geram, sy nangis, sy tak pandai nak marah org depan2..sy teringin sgt nak maki dia jantan parasit celaka kaki kikis tak sedar diuntung! Tapi berdosa plak..

kelmarin sy minta dia buai anak kejap sbb sy nak pegi buang sampah..boleh dia cakap biar anak ni mati je..ya tuhan..terkedu sy min..baby tu kecik lagi..baru je keluar dri perut sy..sedihnya sy min..lepastu dia terus tido & esok pegi keja tak ckp dgn sy langsung..

tak tahu mcm mana tapi tuhan gerakkan hati sy yg dia merokok balik..sy pergi depan rumah dan kantoi..mata sy tajam, ada abu rokok sepah2 kat situ..dia dh janji, tapi buat lagi..

oh ya, dia dh stop merokok dh berapa bulan dh tpi buat lagi..sy ckp utk kebaikan anak2..sbb dulu anak sy selalu sakit batuk2 semua..sy pun ada asma..tu yg rasa terkilan sgt sbb dia sendiri ckp nk stop selama-lamanya..dia yg ckp min..balik tu dia buat mcm tak bersalah..sy buat tak tahu biar dia mkn sorang..sy pegi check kereta, sy jumpa lighter sy terus buang..

Semalam dia suruh sy keluarkan simpanan sy lagi utk belanja..sbb gaji dia sikit bln ni..tiap2 bulan korek asb sy min..sampai bila nak mcm ni..bila tak nak keluarkan mula la ckp mcm2..hampir semua benda sy bayar..sy tak tahan dah..asb sy makin lama makin surut..sedih sy tgk..

sy taip pun masih menangis2 lagi..sy patut mcm mna lagi ni..minta maaf panjang pulak..maybe masalah sy tak berat mcm yg lain tapi pada sy, sy tak larat..nk sy ckp apa lagi? 😣
Yg baca sampai habis, terima kasih banyak2 ya..

 

Sumber : K R T

Loading...